به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از روزنامه بیزینس استاندارد، سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند امروز یکشنبه در نشست وزرای امور خارجه کشورهای هند-آسیای مرکزی و با مشارکت افغانستان تصریح کرد، بندر چابهار میتواند بهعنوان بهترین الگوی مشارکت میان سه کشور هند، افغانستان و ایران برای پشت سر گذاشتن موانع در رسیدن به اهداف مشترک به حساب آید.
سواراج با اشاره به تلاشهای مشترک میان هند، ایران و افغانستان برای توسعه بندر چابهار در ایران گفت، این بندر قابل اعتمادترین مسیر برای اتصال افغانستان به کشورهای آسیای مرکزی است.
وزیر خارجه دهلی نو یاد آور شد، هند پیش از این توانست اولین محموله گندم خود را از طریق بندر چابهار به افغانستان ارسال کند. در ماه گذشته نیز یک شرکت هندی دفتر خود در چابهار را افتتاح و عملیاتی شدن بندر شهید بهشتی چابهار نیز آغاز کرد.
وی گفت: هند همچنین به دنبال توسعه راه آهن چابهار-زاهدان نزدیک به مسیر جاده زرنج دلامام است که هند پیش از این در افغانستان ساخته است.
وزیر خارجه هند گفت، ایجاد مسیرهای ارتباطی بیشتر باعث تحقق رشد پتانسیل موجود در منطقه خواهد شد. زمان آن رسیده است تا مسیرهای ترانزیتی کارآمدتری را توسعه دهیم و همچنین از فرصتهای موجود و یافتن راه حلهای نوآورانه در منطقه بهتر استقبال کنیم.
سواراج تصریح کرد، دهلی نو برای پیشبرد مشارکت توسعه میان هند و کشورهای آسیای مرکزی پیشنهاد تشکیل گروه توسعه هند و آسیای مرکزی را ارائه کرد و ما مطمئن هستیم که این گروه پیشنهادات خاصی ارائه خواهد کرد.
وزیر خارجه هند همچنین از تعهد دولت دهلی نو در قبال بازسازی اقتصاد افغانستان و هدایت روند مذاکرات صلح این کشور با محوریت دولت کابل سخن گفت.
سوشما سواراج تصریح کرد، منطقه ما شدیداً توسط حضور گروههای تروریستی مورد تهدید قرار گرفته و کشورهای آسیای مرکزی، هند و افغانستان از بیشترین کشورهای متضرر از وجود این گروههای تروریستی هستند به رغم آنکه ایدئولوژی نفرت هرگز در جوامع کشورهای ما نهادینه نشده است.
سواراج در ادامه افزود، هیچ برنامه سرمایه گذاری و توسعهطلبانه در کشوری که از حضور تروریسم در رنج است اثر بخش نخواهد بود در نتیجه برای توسعه تحولات تجاری در منطقه باید در ابتدا ما همگان بر مبارزه با تروریسم به ائتلاف منطقهای دست یابیم.
وزیر خارجه هند با حضور در نشست سمرقند گفت: هند سه میلیارد دلار در راستای توسعه و پیشرفت کشور افغانستان سرمایه گذاری خواهد کرد و این سرمایهگذاری بهعنوان تلاشی در ایجاد ثبات در این کشور است.
وی خاطر نشان کرد که دهلی از مردم و دولت افغانستان حمایت میکند و در تلاش برای ساختن یک کشور دمکرات، صلحآمیز و با ثبات است.
وزیر امور خارجه هند افزود: هند از تمام تلاشها برای ایجاد صلح و مصالحه در افغانستان حمایت میکند.
نشست وزرای خارجه کشورهای «آسیای مرکزی و هند» با ابتکار هند از سال 2012 شکل گرفت و این نشست هر سال یکبار برگزار میشود.